Overige Specialisaties – Fysiotherapie van Wou – Amsterdam

Welkom bij Fysiotherapie van Wou

Fysiotherapie, Manuele Therapie, Geriatrie Therapie, Psychosomatische Therapie en Acupunctuur.

Overige Specialisaties

 

Biomechanical Taping

Dit is een nieuwe tapemethode, die gebruik maakt van een speciaal ontworpen, hoog elastische tape (Dynamic Tape).

De uniek eigenschappen de  vierzijdige “stretch” maken het mogelijk om te tapen op een manier die nog niet eerder mogelijk was met rigide tapes (leukoplast) of kinesiotapes. In veel gevallen kan de tape werken als een soort 2e spier en daarmee spieren ontlasten of bewegingen corrigeren.

Biomechanical taping is gebaseerd op biomechanische inzichten en is ontwikkeld door Ryan Kendrick, fysiotherapeut uit Australie. De techniek en methode wordt in Nederland door Pieter Nierop Groot en Nanda van der Linde praktisch en theoretisch onderricht. De workshop is door Theo de Vries met succes gevolgd en de technieken kunnen nu in de behandeling worden opgenomen.

Voor meer informatie zie: www.biomechanicaltaping.nl

Sportmassage

  • Sportmassage

Gericht op het herstellen van verstoorde spierspanningen en de conditie van de spieren te onderhouden. De verhoogde doorbloeding tijdens een massage maakt het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen beter op te nemen, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Herstel van het lichaam na lichamelijke inspanning wordt door de sportmassage bevorderd.

  • Blessure preventie

Sportmassage gericht op het voorkomen of minimaliseren van schade aan de spieren ten gevolge van sportbeoefening.

  • Klachten aan Arm, Nek of Schouder oftewel KANS

Door gerichte massage het herstel van Klachten aan de Armen, de Nek, de Schouders en het bovenste deel van de rug als gevolg van een langdurige disbalans in belasting en belastbaarheid  bevorderen.

  • Herstel en balans

Door middel van ontspanningsmassage een bijdrage leveren aan een vermindering van o.a. klachten als gevolg van hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, prestatiedruk. Dergelijke gebeurtenissen geven vaak aanleiding tot lichamelijke en geestelijke (over)belasting die zich kunnen uiten in rug,- of hoofdpijn. Ook zonder klachten is een ontspanningsmassage een weldaad voor lichaam en geest.

Doelgroep:

  • Sporters in de breedste zin van het woord;
  • Cliënten met werk gerelateerde klachten (KANS), maar hiervoor geen medische indicatie hebben;
  • Cliënten met klachten als gevolg van lichamelijke en geestelijke (over)belasting.